Om Investeraren

 

Jonas Bernhardsson, Investeraren.se

Jag heter Jonas Bernhardsson. Jag startade Investeraren 2005 för att visa hur du kan lära dig investera och bli en investerare. Bakgrunden var enkel: jag hade tröttnat på många dyra och dåliga fonder. Mer än fyra femtedelar av alla aktivt förvaltade aktiefonder slår inte index. Så jag tyckte att vi fondsparare ofta betalade för en avkastning vi inte fick.

Det kan låta märkligt, alla dessa proffs i finansbranschen slår inte index – hur kan det vara så? Orsakerna till finansproffsens mediokra prestationer är huvudsakligen två: dels är finansiella marknader väldigt effektiva och dels tar aktivt förvaltade aktiefonder ut en avgift som urholkar värdet på ditt sparande. Och avgiften blir kännbar över tid. En fond som till exempel avkastar 6 procent per år och har en avgift på 2 procent tar alltså en tredjedel av avkastningen. Varför inte förvalta ditt kapital själv stället? Kostnaden för det är 0 kr/år.

Här får du som är nybörjare hjälp med ditt sparande och dina investeringar. Det är en helt oberoende sajt. Saknar du tid eller intresse visar jag hur du enkelt kan spara i högpresterande fonder. Vill du ta lite mer risk kan du lära dig grunderna för att bygga upp en egen aktieportfölj.

Här hittar du allt du behöver. Så varför inte investera några minuter för att komma igång med ett livslångt sparande som du kommer att tacka dig själv för redan om några år.

Kom igång – bli en investerare

 

Välkommen!

Jonas Bernhardsson

Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

 

 

  

Investeraren är en gratissida. Vi samarbetar i affiliateprogram med Adrecord, Adtraction, AmazonTradeDoubler.