Om Investeraren

 

Jonas Bernhardsson, Investeraren.se

Jag heter Jonas Bernhardsson. Jag startade Investeraren 2005 för att visa hur du kan lära dig investera och bli en investerare. Bakgrunden var enkel: jag hade tröttnat på många dyra och dåliga fonder. Mer än fyra femtedelar av alla aktivt förvaltade aktiefonder slår inte index. Så jag tyckte att vi fondsparare ofta betalade för en avkastning vi inte fick.

Det kan låta märkligt, alla dessa högutbildade proffs i finansbranschen med sina höga löner slår inte index – hur kan det vara så? Orsakerna till finansproffsens mediokra prestationer är huvudsakligen två: dels är finansiella marknader väldigt effektiva och dels tar aktivt förvaltade aktiefonder ut en avgift som urholkar värdet på ditt sparande. Och avgiften blir kännbar över tid. En fond som till exempel avkastar 6 procent per år och har en avgift på 2 procent tar alltså en tredjedel av avkastningen.

Varför inte förvalta ditt kapital själv stället? Det är faktiskt inte så svårt som det låter. Kostnaden för det är 0 kr/år.

Här får du som är nybörjare hjälp med ditt sparande och dina investeringar. Det är en helt oberoende sajt. Saknar du tid eller intresse visar jag hur du enkelt kan spara i högpresterande fonder. Vill du ta lite mer risk kan du lära dig grunderna för att bygga upp en egen aktieportfölj.

Här hittar du min aktieskola där du som nybörjare lär dig grunderna. Det finns även en mer avancerad analysskola där du kan lära dig göra analyser som ett proffs. Jag tipsar om aktiebloggar och aktiepoddar samt mina bästa boktips. Jag listar också tidningar och nyhetsbrev samt de aktielänkar jag själv använder. Och vill du ta tag i ditt fondsparande så är du välkommen till fondskolan.

Här hittar du allt du behöver. Så varför inte investera några minuter för att komma igång med ett livslångt sparande som du kommer att tacka dig själv för redan om några år.

 

Välkommen!

Jonas Bernhardsson

Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

 

 

  

Investeraren är en gratissida. För att få lite finansiering samarbetar vi i affiliateprogram med Adrecord, AdtractionTradeDoubler.
Här finns annonser från Avanza, Adlibris, Bokus, Dagens Industri, SavrTidningskungen.

Search