Boktips - investera i kunskap

Investerare läser. Här är ett personligt urval av böcker med fokus på aktier, investeringar och trading. Jag har bara valt böcker som fortfarande är i tryck. Många anses som klassiker eller oumbärlig referenslitteratur, några är kultböcker, ett par är skönlitteratur. De flesta av böckerna bör finnas i bokhyllan hos alla investerare.

 

 

Investeraren - Allt du behöver veta om finansmarknaden

En heltäckande handbok för både investeraren och tradern. Lär dig fundamental och teknisk analys från grunden, företagsanalys, hur marknaden fungerar, börspsykologi och hur man investerar som proffsen.
Författare: Jonas Bernhardsson

Köp boken på Adlibris
Köp boken på Bokus

Flash Boys

Michael Lewis berättar en fängslande historia om hur modern robothandel på finansmarknaderna fungerar och hedgefondernas till synes besynnerliga jakt på avstånd till servrar och nanosekunder.
Författare: Michael Lewis

Köp boken på Adlibris
Köp boken på Bokus

 

”I hela mitt liv har jag inte träffat en vis människa som inte läser hela tiden. Inte en enda. Du skulle bli förvånad om du visste hur mycket Warren och jag läser. Mina barn skrattar åt mig, de tycker jag är en bok med ett par ben som sticker ut.”

 – Charlie Munger

”Det mest värdefulla som en investerare kan göra är att läsa. Har du lagt märke till att de stora investerarnas kontor är fulla av böcker, inte dataskärmar?”

– Ian Cassel

Search